Thursday, 4 June 2015

TRAGEDI PETRONAS

Aku : Bonda..anakanda nak keluar jap..nak cari barang.
Bonda : Yer laa...jangan lupa,sebelum balik singgah memana kedai cari serbuk kari.
Aku : Baik bonda


Eceh..tak bleh blah Kamen Shinobi panggil mak dia 'bonda'..bajet putera raja kerajaan pasir berdengung laa tu!dalam mimpi jer laa Kamen! kau cuma rakyat biasa,tanpa status..tanpa pangkat..sudah-sudah ler tu berangan. Actually mak aku takda kaitan pun dalam ini cerita...sesaja letak sebagai penambah perasa. hehehe

Aku sebenarnya nak share satu kejadian yang terjadi baru-baru ni. Masa tu aku just plan nak keluar cari barang keperluan peribadi. Tak sangka pulak niat murni pada petang tu bertukar menjadi tragedi yang takkan aku lupakan.eceh..hahaha

Aku start engine kereta dan memulakan perjalanan. Selang beberapa minit perjalanan..baru aku tersedar yang tangki minyak kereta aku dan nak kering. Aku sejak dari dulu lagi ada habit suka tunggu meter penunjuk minyak dekat dashboard tu nak dekat E (empty) baru terhegeh-hegeh nak cari stesen minyak...selagi tak dekat E,selagi tu aku lenjan...Korang jangan tiru pulak bad habit aku ni..maunya engine tetiba mati tengah jalan,baru padan muka.

Kebetulan dekat rumah aku ada stesen minyak Petronas. Tak jauh pun,dalam 5 minit perjalanan dah sampai. Aku memang selalu pam minyak dekat situ..kira dah jadi regular customer laa..mostly budak-budak yang bekerja disitu pun dah familiar dengan aku. Dan kalau korang nak tahu..errr...segan pulak nak bagitahu...aku sebenarnya ada ter-crush dekat sorang mamat yang bekerja di situ...bukan sorang..tapi dua orang..Rakus giler kau Kamen,sampai dua kau pasang crush.HAHAHAHA! Untuk pengetahuan korang kedua-dua mamat ni berbangsa Melayu..bukan bangla,bukan nepal mahupun myanmar..pure local,original punya.hehehe

Erkkkk? Kamen Shinobi crush dekat budak pam minyak? Pesal pelik sangat citarasa kau ni Kamen? Ntah laa,dah diaorang menarik perhatian aku..nak buat macam mana? Perasaan tu hadir tanpa dipaksa dan datang tanpa diduga..eceh!..Tapi belum sampai tahap jatuh cinta lagi laa,just suka tengok aje..kalau nak lebih-lebih tu,aku ok aje...errr..hehehe

Sejak aku ada crush dekat situ..setiap kali singgah mata aku automatik melilau mencari dua orang mamat ni..dah serupa orang gila bayang...Eleh,korang pun sama..jangan tipu laa! Ntah-ntah lagi teruk dari aku..Hahaha..Dan salah satu sebab utama kenapa aku suka singgah stesen minyak yang sama...disebabkan dua orang crush aku ni jugak ler..hehehe. Luaran Kamen Shinobi aje nampak pendiam,tapi dalaman macam singa lapar..sekali dua terjatuh crush,tu belum masuk crush dekat tempat lain..kesian crush-crush Kamen terpaksa berkongsi kasih..ekekeke

Nak dijadikan cerita petang tu banyak pulak kereta yang dahagakan minyak..line panjang,maklum laa hujung minggu. Untuk mengisi kebosanan..aku macam biasa laa,kalau singgah memang tak sah kalau tak mencari dua orang crush aku ni..dah nama pun crush,alang-alang singgah pam minyak,pam sekali imaginasi tu..Tapi malangnya aku just nampak sorang aje,yang sorang lagi pegi berak kot..hahaha..merapu! Perasaan masa tu,tak payah cerita laa..korang pun kalau ternampak crush korang,sure hati tu berbunga-bunga. Dan kebetulan pulak masa tengah menunggu tu,radio tengah main lagu Jennifer Paige - Crush..suratan atau kebetulan? macam tau-tau jer aku tengah layan crush aku..ekekeke..

It's just a little crush (crush)
Not like I faint every time we touch
It's just some little thing (crush)
Not like everything I do depends on you
Sha la la la..

 
Hehe..memang legend laa lagu ni..selalu dengar masa zaman budak-budak dulu..Nasib baik aku tak hafal lirik,kalau hafal boleh jugak aku hilangkan boring melalak sorang-sorang dalam kereta..hahaha..So aku just humming aje laa ikut melodi lagu Crush sambil mata aku merenung tajam crush aku dari kejauhan..melihat gelagat mamat ni melayan pelanggan di situ. Depan mata ada crush,telinga pulak dengar lagu Crush..aku apa lagi,fikiran pun mula laa melayang..berangan..berimaginasi..terbayang aku couple dengan crush,makan bersuap,tido sebantal..erkkk!tak bleh blah...Alaa,khayalan aje..tak mungkin jadi kenyataan.

Dipendekkan cerita..bila sampai turn aku, mamat ni melemparkan senyuman manis sambil menyambut aku dengan mesra...Haihh..dah laa rupa manis,berbudi bahasa pulak tu..couple dengan aku nak? HAHAHA! Desperado sungguh kau Kamen! Kalau nak tahu salah satu sebab kenapa aku boleh ter-crush dekat mamat ni adalah kerana senyumannya. Pertama kali aku tengok mamat ni senyum terus aku jatuh hati,kira macam love at first sight..Senyuman manis semanis kurma Yusuf Taiyoob...bagi aku laa,korang mungkin rasa biasa aje. Ntah laa..orang lain pun senyum jugak,aku rasa biasa aje..tapi penangan senyuman mamat ni luar biasa sikit...magical! Kalau laa kitaorang couple aku just nak tengok si dia senyum 24/7..hahaha..dah laa tu Kamen,asyik berkhayal jer!..Yang lagi sorang yang tengah berak tu pulak,nanti-nanti ler aku cerita sebab-sebab aku ter-crush dekat mamat tu..hehehe


Crush : Selamat datang...nak isi full tank ker? (senyum)
Aku : Huh?...tak. (malu-malu)
Crush : Bayar dekat kaunter. (senyum lagi)
Aku : Ok (eleh nak ajar aku macam tak biasa pulak..haha)


Setibanya di kaunter pembayaran aku disambut mesra oleh seorang cashier perempuan

Cashier : Selamat datang...nak isi berapa bang?
Aku : Lima puluh (tangan menghulur note 50 dan kad Mesra Petronas)
Cashier : Ok...Ehh...bang! kad apa nie? Ni bukan kad mesra Petronas! nie kad atm!
Aku : Huh?..errr..errr..jap
Cashier : Hahaha...apa nie bang..matahari terik lagi..takkan mengigau kot? hahaha
Aku : (mencarut dalam hati)


BAM! padan muka kau Kamen! Tu laa...berkhayal lagi. Tau laa jumpa buah hati crush,jangan laa sampai memalukan diri sendiri..haihhh..Dalam hati confident jer hulur kad petronas..hakikatnya terhulur kad atm. Sia-sia makan lobak setiap hari...warna hitam dengan warna merah pun tak tau nak beza! ekekekeke

Budak cashier tu pun satu hal jugak,kalau nak bercakap pun tutup laa mikrofon tu dulu..adeh! Ni tak..saja jer cakap kuat-kuat..bergema satu stesen minyak tu dengar suara kau! siot betul! Tak pasal-pasal aku dimalukan dikhalayak ramai. Brader-brader yang tengah beratur menunggu giliran dibelakang aku hanya tersenyum dan tersengih melihat kejadian memalukan itu. Crush aku pulak just ternganga..aku rasa dia confuse agaknya,tak tahu apa yang sedang terjadi di kaunter pembayaran..hahaha!

Adeh...berangan punya pasal,akhirnya termalu dekat crush...Nasib baik kulit aku tebal..setebal kulit biawak. Takda laa nak malu sangat..aku act cool aje..bukannya bogel pun..Lagipun crush aku tak tahu pun apa yang dah terjadi..selamat sikit kemaluan malu aku..hehehe

Sekian..itu jer kisah kemaluan memalukan yang terjadi pada petang hujung minggu baru-baru ni. Crush punya pasal aku jadi clumsy..Tu baru senyum..maunya mamat tu kenyit mata ker,flying kiss dekat aku ker...parkinson aku dibuatnya..ekekeke.

Why do they call it a CRUSH?
Because that's how you feel
when they don't feel
the same way in return.

21 comments:

  1. Alamat please ! HAHAHAHA. Nak pergi isi minyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalan lurus..nampak simpang,belok kiri...jalan lagi dalam 10 meter,ada simpang,belok kanan..itu laa dia,selamat meng-crush..hahaha

      Delete
  2. Sindrom takde bf nie ... asyik nak crush jer .. kehkeh

    Umur kita x jauh beza ..so aku paham perasaan ko Kamen. Kahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maklum laa Nu'man..aku jejaka kesepian..tak dapat yang real,crush pun cukup laa..kah kah kah

      Terima kasih memahami perasaan aku

      Delete
  3. Huhuhu...biaser lah crush2 nie Mr Kamen...Amir lagi teruk dulu...bole plak ter 'crush' kat security bank (brother melayu muda plak tu ;-P)...hampir hari-hari pi bank sebab nak tgk brother tu kikiki...;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kira ok laa tu ter-crush dekat security bank,maunya ter-crush dekat mesin atm..lagi teruk..hahaha

      Delete
  4. Latest crush aku, abam mekanik. Sebab kanapa aku tertarik adalah. Dia selalu repair kereta tanpa memakai baju. Jeng jeng jeng. Cekci betul aku usha je dari jauh. Tunggu masa nak terkam je. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nov..kawal sikit hormon tu..ekekeke

      Delete
  5. untung la nnt hari hari dpt minyak petrol free hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau skandal dengan owner stesen minyak tu ada chances dapat petrol free..erkkkk

      Delete
  6. Amboi kemain no, Aku yg manager nk g umah ko xkasik, laih2 ko giler kt bebudak minyaktuh, haha. Jgn maree joke jeer; hadeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyuman Jazlee manis ker kelat?kalau manis sila laa datang ke rumah..hahaha

      Delete
  7. Velanje minyak satu..... triple full tank k.... krim salam kt die ea.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak satu ker tiga?...jangan tamak nanti bekalan minyak dunia habis...ekekeke

      Delete
  8. hahaha, tetiba teringat crush time study dedulu.
    kenal time tournament. start jumpe time tuh, kepala dah xboleh nak center dah. gila bayang. sudahnya kalah. hahah. time tuh baru dpt tau nama je n tau dia satu fakulti. Lama2 tau duk satu kolej dgn aku. pastu tau duk sama blok cuma aku tgkt 1 dia tgkt 3. tetiba satu hari lepas abes mandi, keluar dr tmpt shower dia ada depan cermin. pelik ah aku, padahal dia duk tgkt 3 kot, kejadahnya mandi kat tgkt 1. So buat2 macho keluar je dr toilet tuh. half naked tuh. Hahaha. Tapi tuh la, mcm mmg xde rezki nak start perbualan dgn budak ni, xkan tiba2 aku nk approach borak dgn dia kan. Cam pelik pulak. Sampai la satu kejadian kat tmpt motor bawah kolej aku, time tuh motor penuh. Motor aku lak betul2 kat tengah, so xboleh nk keluar. Tiba2 ada org tegur dari belakang nk tolong keluarkan motor aku. Rupanya budak tu. Aku lak mcm terkunci mulut langsung xckp apa terus tolak motor aku sket2 smpi keluar n blah. Aku pndg belakang budak tuh terpinga2. Hahah. Tuh je la sekali dia approach aku, aku lak nervous tiba2. Hahahah.

    (motif komen aku dah macam entry blog kamen?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh! cerita sebijik macam dalam novel..banyak sangat kebetulan. Jodoh barangkali?eceh...hehehe.

      Biasa laa tu,crush tegur memalu kucing tapi dalam hati geram macam singa lapar..tunggu masa nak terkam jer...ekekeke.

      Alaa..taip jer apa kau nak taip..share story.

      Delete
  9. Panjang lagi 'kebetulan' ni. Walaupun kitorg satu fakulti, tp lain kos. Totally different. Part paling best, Ada sekali ni kos aku de la lecture wajib yg kena attend, tapi lecturer aku g tampal keliling fakulti pasal lecture ni. Tetiba dlm lecture hall tuh aku nampak budak ni duk kat area belakang. Rajin sangat ke kau masuk dengar lecture kos yg xde kena mengena dgn kau kan. Hahaha. Mana la hati tak berbunga2 bila dlm situation camtu. Bajet dia sneak in dlm lecture hall tuh sebab aku la. Dasar perasan nak mampos. Hahaha.

    (dah kenapa aku sambung lagi entry ni) lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa..dia sesaja jer tu nak tengok kau..rindu lama tak nampak..eceh!hahahaha

      Delete
  10. Situasi bila terjumpa crush..
    Curik2 pandang crush..--> Crush pandang balek---> Crush senyum sambil tunjuk dimples *pengsan dan disahkan meninggal ditempat kejadian.. Hahahaa..
    Ohhh keranamu crush.. Jiwa kamen x tenteram >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly!

      kau memang faham perasaan aku Bryzz Shazz!

      hahahaha

      Delete