Monday, 9 February 2015

LATE BLOOMER

Sebelum aku start..tahu tak apa maksud late bloomer? Istilah paling senang late bloomer tu bermaksud lambat panas. Nak lagi faham ni dia maksud late bloomer..

"People who experience a delayed heyday in their 20s and/or 30s, when they finally have the factors (social and/or job status, money, body, looks, etc.) to get laid and gain attraction/popularity among the opposite sex. These people were typically categorized as nerds/geeks back in high school"

Abaikan 'among opposite sex' tu..sebab aku percaya plu tak kisah gay,bisex,lesbian pun ada yang late bloomer macam aku. Aku sebenarnya malu nak mengaku aku ni late bloomer..umur 25 baru aku ada courage untuk explore dan meet up dengan plu. Tak ler teruk sangat..ada yang lagi tragik dari aku..umur 40 pun masih lagi tak boleh terima dia sebenarnya gay/bisex apatah lagi nak explore dunia plu.

Setahu aku majoriti blog reader aku seawal usia 20an..atau ada yang bawah 20?..aku pulak dah nak masuk 3 series beberapa tahun lagi. Kalau nak bandingkan aku dengan adik-adik ni...haih..segan pulak rasanya..muda-muda lagi dah berani explore dunia plu.


Aku mula sedar yang aku lebih tertarik kepada lelaki berbanding perempuan waktu aku di sekolah menengah. Tu pun boleh dikatakan agak lewat kalau nak dibandingkan dengan adik-adik yang dah start beromen waktu sekolah rendah. Hahaha..ada ke? Belum baligh lagi dah pandai layan nafsu. Macam-macam laa. Aku ada baca blog sapa ntah..dia start suka tengok budak lelaki waktu sekolah rendah. Haih..aku masa tu tak pernah terfikir pun nak suka sesiapa. Apa yang aku suka waktu tu just main layang-layang..lumba basikal..main dekat taman permainan. Jauh sekali nak ada feeling dekat budak lelaki selain sebagai kawan.

Mula bernafsu dengan lelaki masa aku form 3. Waktu tu aku dah belajar melancap. Belajar sendiri..usap-usap jadi sedap sampai muntah adik kecik tu..HAHAHA..Sampai sekarang aku tak boleh lupa that intense feeling..Erghh!kalau boleh putar balik masa..aku nak rasa balik nikmat kali pertama tu. Pergh! heaven! maaf off topic..hehe.. Still..aku tak pernah explore apatah lagi nak meet up dengan plu lain sampai aku habis study di universiti. Layan perasaan sorang-sorang aje sepanjang masa tu. Kesian.

Berbanding budak-budak sekarang..umur 17 dah berani masuk PR,Grindr..umur 21 dan pandai cari sex partner..umur 23 dah start bercinta..Haih..aku waktu sebaya diaorang ni sibuk study dan enjoy dengan member-member. Tak pernah terfikir nak meet up dengan plu lain,nak bercinta I lap you,you lap me...erk..lagi laa takde..nak cari plu dekat mana pun aku tak tahu..ada hati nak bercouple.

Kadang-kadang aku menyesal jadi late bloomer. Honestly aku sedikit cemburu dengan budak-budak sekarang. Kalau laa aku sedikit open minded atau sekurang-kurangnya explore dunia plu seawal zaman universiti ada kemungkinan aku dah tak single sekarang ni. Tapi bila aku tengok balik gambar lama baru aku sedar kenapa takde yang tertarik dekat aku waktu tu. HAHAHA..Serius..dulu aku takde self-confidence..tengok pun tak selera..skema,nerd aje..kalau masa tu aku mengaku aku gay pun orang tanak percaya.

Tapi bila aku fikir balik ada baiknya aku jadi late bloomer. Dulu waktu belum cukup matang aku jenis lurus bendul..apa orang suruh aku buat aje tanpa banyak soal. Bayangkan aku join PR masa aku masih bersekolah..mungkin dah lama aku hilang teruna..tak pun addicted to sex life.Maklum ler orang muda nafsu membuak-buak..fikiran pun belum matang asyik fikir seronok..sedap aje..Dah ketagih baru tau menyesal.

Sekarang aku di penghujung 20-an..tak lama lagi nak masuk 30. Banyak lagi aku tak tahu pasal dunia plu. Hidup pun belum cukup stabil..nak kahwin tu memang jauh ler..tengok perempuan macam tengok batu ada hati nak kahwin. Kekekeke..Bercinta lagi ler aku tak pernah rasa. Haih...dah macam loser je Kamen ni.

Siapa nak couple dengan aku?buka baju tunjuk pusat.

21 comments:

  1. Saya pon late bloomer .. :)
    Nampak tak serasi bersama ..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah
      ko bukan late bloomer ler Nu'man...ko tak sempat blooming dah kecut.ekekeke

      Delete
    2. aku tengah bayangkan Nu'man cakap "benci...benci..benci" sambil hentak kaki..mesti comel.

      ekekeke..

      Delete
  2. kira bagus la tu lambat explore dunia songsang ni...kiranya virgin lagi la ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin ada bagusnya..at least aku explore dunia songsang ni waktu aku dah betul-betul matang,boleh fikir pro dan cons sebelum buat keputusan.

      Delete
  3. Aku early bloomer, ke over confident? Hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi aku,ko masih terlalu mentah Mr.Nov..mungkin ko ada confidence yang aku takde masa aku sebaya ko dulu.

      Delete
    2. Nak nangis ke tak? :(
      mungkin jugak, aku ada confident cuma tiada pengalaman. Faktor penyumbang kementahan aku.

      Delete
    3. kita semua bermula dari zero,tak tahu apa2....apa yang dah jadi dalam hidup kita,itu la pengalaman dan pengajaran.

      Kira bagus ler ko explore dunia ni awal2,sekurang-kurangnya ko belajar awal. tak macam aku dah tua baru nak belajar kenal perangai plu.mungkin bila ko dah sebaya umur aku ko dah expert.hehe..

      Delete
  4. ak late bloomer la ek klo ikutkn ciri2 yg ko list down..hahaha..my first l**c** was 22 thn k...hahahaaa...so,ak mng...muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...22 tahun?

      lambat betul ko merasa nikmatnya..menyesal tak?hahaha

      Delete
  5. biar lambat asalkan nikmat.. eh selamat #peace

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nikmat apa?aku suci lagi Shin...

      #hmmm

      Delete
  6. Bila dah terexplore(dibaca gedik nak explore) ni ada jugak rasa menyesal cikit.
    Better aku stay jer dulu dalam dunia aku. Lagi selamat kot.
    Tapi yeah benda dah jadi. Dah explore pun.
    Cuma kena limitkan jer la sekarang. Fokus on benda penting dulu.
    Ada juga meet up orang. Jadi member. Seronok jugak ada member sekepala.
    Dapat cuci mata berjemaah. HAHHAAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok laa tu jadi member dari jadi mangsa liwat..hahaha

      Delete
  7. Saya tengah-tengah tak awal tak lambat. HEHE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pulak dah...ada tengah-tengah..

      mid-bloomer..ekekeke

      Delete
  8. Kamen, aku early bloomer. Terlalu awal kot. Ntah lahh...
    So sesuai dengan sesape yg late bloomer. Yang awal boleh jadi pembimbing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan terkejut kalau late bloomer lagi expert dari early bloomer..jeng jeng jeng

      :wink: :wink:

      hahaha

      Delete