Sunday, 25 September 2016

TWO YEARS LATER

Pejam celik dah dua tahun blog ni bernyawa..sampaikan aku sendiri terlupa tarikh aku start buka blog ni..21 September 2014. Bila dah tersedar baru nak menggelabah buat entry ni...ekekeke..alaa..lewat beberapa hari jer..hehehe.

Mungkin ada yang perasan lately ni aku dah jarang update...eleh, macam laa ada yang ambil kisah. Bukan nak bersara apatah lagi sibuk bercinta...maklum laa, Kamen Shinobi jantan tua lagi tak laku...cuma..ahhh! malas laa nak citer...ekekekeke. Idea, topik dan cerita peribadi masih terlalu banyak yang belum diluahkan, semangat untuk berkongsi masih terlalu menebal..tapi ntah laa..mungkin ini petanda awal andropause? Merapu jer laa ko Kamen.

Well..apa yang terjadi sepanjang 2 tahun bergelumang dalam dunia blogging? Tipu laa kalau aku kata takde perubahan..cuma yang tak berubah status aku jer..masih single and available..haihhh....



Sepanjang 2 tahun aku hadir dalam dunia maya sebagai Kamen Shinobi..ada laa beberapa orang yang cuba mendekatkan diri..konon nak berkenalan. Kalau dulu aku nekad tak nak berhubung dengan sesiapa...maklum laa paranoid..takut pecah lubang..takut kantoi gay. Tapi bila difikirkan balik, tak salah pun aku sebagai blogger berinteraksi dengan followers dan pembaca blog aku...mana laa tahu ada dikalangan pembaca blog aku ni jodoh yang dicari-cari selama ini..eceh! So, slowly aku mula dedahkan cara untuk orang-orang yang terpilih ni contact aku secara personal. Memula sembang kosong dalam chat apps...kemudian berhubung melalui panggilan suara...sampai laa ke tahap meet up secara personal. Kiranya..identiti blogger bernama Kamen Shinobi bukan lagi rahsia besar bagi sesetengah orang.

Dan dari situ, bermula laa bermacam-macam episod dan drama yang aku sendiri tidak menjangka. Well..hidup ni kan penuh kejutan..macam tu jugak laa perjalanan hidup aku. Walaupun kadang-kadang tu terasa sedikit menyesal sebab dedahkan identiti yang sepatutnya menjadi rahsia..tapi bila difikirkan balik, nasi dah pun jadi bubur..lagipun aku sendiri yang buat keputusan untuk expose diri aku...so lantak laa...ekekekekeke. Syukur laa..aku masih hidup aman dan tenteram sampai ke hari ini walaupun dah ada di luar sana yang dah tahu siapa insan disebalik pemilik nama Kamen Shinobi ni..hehehe. Dan aku berharap orang-orang yang terpilih tu tidak mengecewakan aku..well, anda tahu siapa anda..aku tahu korang memang baik..hehehe

Apapun, aku tidak keberatan seandainya ada yang cuba nak approach aku. Tak pun cuba untuk membongkar identiti Kamen Shinobi. Aku sentiasa menyambut salam perkenalan dari korang dengan tangan terbuka..orang tua selalu pesan..berkawan biar beribu. Cuma satu jer nasihat aku..Kamen Shinobi ni ibarat jinak-jinak merpati...ekekekeke..kesungguhan dan kesabaran harus ada...ditambah dengan kata-kata hikmat dan pujuk rayu tanpa henti..nescaya Kamen Shinobi milik korang yang terpilih...erkkkk...hahahaha!

Well...rasanya cukup laa setakat ni aku berangan..acah-acah blogger gay pujaan ramai..walaupun hakikatnya di dunia nyata tiada siapa pun ingin memandang walau hanya sebelah mata..apatah lagi di alam maya, sure ramai yang menyampah..ekekekekeke

Terima kasih rakan-rakan blogger lain...terima kasih followers...terima kasih silent reader..terima kasih stalker..terima kasih anonymous..terima kasih buat semua yang sudi singgah dan tinggalkan komen dalam blog aku. Andai ada tersilap kata..gurau terlebih..ternakal..termengutuk..terpeluk..teraba..terselak..erkkk..harap dimaafkan. Segala kritikan dan saranan sangat dialu-alukan..tapi kalau nak hantar rombongan menyunting hati yang sunyi ni lagi afdal...ekekekeke

Experience is a cruel teacher,
It gives a test before presenting the lesson.



28 comments:

  1. So bila nak dating dengan I ? ekekekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dom nak dating ngan Kamen? Tak takut ke nanti En.Dario jeles? ekekekekeke

      Delete
  2. Replies
    1. Bak kata afgan...jodoh pasti ber-datinggg~

      hahahaha

      Delete
  3. jangan lupa selalu update blog k..muah, take care!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak muah jugak la kat abam kamen kita ni..haha

      Delete
    2. Carl Dani : Selalu2 ler bagi muah sebagai pemangkin semangat...errrkkkk...hahahahah

      Aries Kid : muah sorok2..takut nanti ada yang cemburu..payah nak menjawab..ekekekke

      Delete
  4. Replies
    1. Bukan dah ke haritu? Di kelab buluh perindu kita bertemu...lupa ler tu..

      ekekekekeke

      Delete
  5. Tudia kamen.. Banyak waiting list yang nak date dengan kau.. Kalau dapat yang helok share2 la.. Hihihj

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa pasai..jenuh nak belanja sorang-sorang...hahahaha

      Kalau dapat yang elok, aku tutup terus blog ni...hal rumahtangga simpan sorang2..hahaha

      Delete
  6. Replies
    1. Number apa Gibb? number rumah? plate number kete? ekekekekeke

      Delete
    2. kosong-satu-empat tekan tekan tak dapat...ekekekeke

      Delete
  7. kamen lupakan aku dlm entri. hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana tak lupa...ko jantan keliling pinggang? Nak tak nak aku terpaksa beralah..forget the past...hahahahahha

      Delete
    2. Kamen ..ingatkan aku untuk lupakan dia juga ..

      Tetiber ..huhu

      Delete
    3. Effendi...tolong jawab! ko buat apa kat Nu'man?!

      Delete
    4. hahaha apakah kaitan aku dalam cerita ni? dimanakah letak duduknya aku? tetiber

      Delete
    5. Letak duduknya effendi adalah disebelah Nu'man...errrr

      Delete
  8. ok bila turn aku pulak??? hahaha...aku igt dulu masa birthday blog aku yg keberapa tah aku makan kek depan laptop sambil taip entry...lol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dahulukan orang muda..orang tua lambat sikit takpe kan? ekekekeke

      Aku ratah pringles jer masa taip entry ni...hahahaha..kebulur!

      Delete
    2. hahaha siot lah orang tua...hahaha

      Delete
  9. 2 tahun dah ye kamen..aku cuba ye jd kawan ko..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang kata berkawan biar beribu...cuba laa berkawan dengan aku..jangan malu2...ekekekeke

      Delete
  10. Jinak2 merparti, tuh yg syok klu nk ngorat, klu dpt siap ko, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dapat jangan lupa bagi makan dan minum...takut mati kelaparan pulak merpati tu...hahahaha

      Delete