Monday, 23 March 2015

SUNYI

Beberapa minggu lepas Mr. Unknown ada mention nama aku dalam post beliau...bertanyakan sesuatu:

Aku respek sangat kat Nu’qman Qatadah dengan si Kamen Shinobi ni. Macam mana engkorang berdua boleh bertahan untuk kekal single sampai sekarang ? So far yang aku tahu la. Tak tahu la kalau ada relationship senyap-senyap ke apa. Opss. Soalan tipikal. Tak sunyi ke weyh ?


Sebelum aku start..terima kasih Mr.Unknown kerana kau telah mencetuskan idea untuk aku buat entry ni. Walaupun soalan itu bukan ditujukan khas untuk aku tapi hati tetap tergerak untuk menjawab pertanyaan Mr.Unknown. Ini dia jawapan aku...

Kamen masih single?

Memang betul sampai ke saat aku menaip entry ni aku masih lagi single. Sepanjang hidup aku tidak pernah merasa nikmat ber-couple dengan mana-mana lelaki apatah lagi dengan perempuan...walaupun kalau diikutkan umur aku sekarang memang dah layak dan sepatutnya memiliki pasangan. Kalau korang baca balik entry LATE BLOOMER,aku ada bagitahu yang aku hanya mula explore dan interact dengan plu waktu aku berusia dalam mid 20's. Dekat situ dah nampak yang aku agak terlewat untuk join gay scene ni. Tahun ni dah masuk empat tahun since aku start explore dunia plu..masih agak baru dan hijau lagi. Jadi tak hairan laa kalau aku masih single.

Tak mencari partner?

Aku mengaku aku ada join beberapa gay apps popular dan masih aktif sampai ke hari ini...tapi untuk pengetahuan korang aku join gay apps tu bukan nak cari seks..just nak tambah kenalan..mana tahu ada yang sangkut dan boleh dijadikan kekasih hati...hehe..Dalam gay apps tu aku anonymous..bermaksud aku tak letak gambar muka,so takde yang tahu siapa aku..dan aku pulak jenis yang tak suka send gambar dekat orang lain..so peluang untuk keep in touch dengan plu ni amat tipis sebab diaorang tak suka layan mamat anonymous macam aku..tapi aku tak kisah,aku faham..Yang boleh bertahan beberapa kerat aje dan orang-orang ini laa yang sanggup chat, meet up dan blind date dengan aku. Eleh..kata discreet laa,lelaki dalam almari laa tapi meet up dengan plu jugak..ekeke..aku discreet dengan straight peeps aje,dengan plu aku open sikit tapi masih selective. Aku biasanya ikut naluri..kalau aku rasa mamat tu okay baru aku keluar date dengan dia...kalau hati aku cakap jangan,macam-macam alasan aku bagi...lagipun bahaya kot keluar dating dengan orang yang tak dikenali.

Takde yang sangkut?

Ni kalau aku cakap jangan anggap aku bajet hot pulak....bukan takde yang sangkut dekat aku..memang ada..tapi kalau nak tahu aku sebenarnya susah nak suka apatah lagi fall in love dekat someone. Aku lelaki yang bersikap realistik dan jenis yang hopeful romantic. Aku percaya pada gay love tapi aku tak suka rush into things especially bila melibatkan hati dan perasaan. Aku prefer untuk berkawan dahulu sebelum ke level seterusnya. Hidup ni proses,begitu jugak cinta..bukan boleh main bedal jumpa dua tiga kali terus declare boyfriend. Tapi kebanyakkan yang aku jumpa jenis gelojoh...jauh bertentangan dengan prinsip aku. Ibarat aku nak berjalan tapi diaorang nak berlari..macam mana nak bergerak seiringan? Mungkin disebabkan cara aku yang old school ni tak ramai yang mampu bertahan dengan aku atau anggap aku jual mahal..akhirnya perkenalan yang singkat tu terputus di tengah jalan.

Tak sunyi?

Sejujurnya kehidupan aku sekarang amat membosankan..lagi-lagi tengok bebudak sekarang dah ada partner lagi membuatkan aku sedikit cemburu. Aku boring tapi itu tak bermakna aku kesunyian. Aku single tapi aku tak pernah merasa sunyi sebab aku masih stay dengan family..tak dapat kasih sayang dari seorang partner pun aku tak kisah sebab aku sentiasa dapat perhatian dan kasih sayang dari family aku. Aku faham ada yang duduk bersendirian,jauh dari family..bila time sorang-sorang tu mood jadi lain macam..sangap je...asyik layan perasaan..hahaha..normal laa tu. Dulu waktu tengah study..duduk berjauhan dengan family pun aku rasa macam tu jugak..tapi tak sampai ke tahap nak peluk gomol lelaki..erkkk..Pemikiran aku masih suci lagi masa tu.

Sekarang bila umur dah semakin meningkat..kadang-kadang timbul perasaan nak bermesra dan bermanja dengan partner sendiri..Nak bermesra dengan orang tua memang boleh tapi feel tu tak sama. Chet! bercinta pun tak pernah..tahu pulak feel manja-manja dengan orang tersayang..ekekeke. Tak..maksud aku kalau dengan parents ni terlalu banyak restriction..tak sama macam bila dengan partner sendiri..lebih carefree,tak perlu control..misalnya kalau si dia nakal boleh terus smackdown..kalau dengan parents berani buat? ada pulak nanti kena sumpah jadi peti sejuk..ekekeke..dan bila ada partner sendiri banyak aktiviti boleh dilakukan bersama..so tak laa boring.

Dalam beberapa tahun lepas aku mengaku aku agak desperate mencari seseorang yang boleh dijadikan steady partner..asyik mencuba tapi satu pun tak lekat, siapa tak stress? Lepas tu mula laa fikir negative sampai kadang-kadang jadi low self-esteem..nasib baik under control lagi, tak payah jumpa pakar kaunseling. Tapi sekarang aku lebih suka ambil pendekatan 'relax and just go with the flow'. Pengalaman aku yang sedikit ni banyak mengajar aku untuk lebih mengenali hati dan perangai manusia bergelar lelaki.

Lagipun bagi aku..cinta tak mengenal usia. Takde dalam mana-mana buku cakap kau wajib ada partner sebelum 30..perasaan tu akan hadir bila tiba masa. Tak perlu tergopoh-gapah mencari cinta,biar masa yang menentukan. Aku? Aku tak kisah pun hidup single..aku masih selesa dengan title tu...walaupun jauh disudut hati yang terdalam aku teringin status SINGLE tu bertukar ke TAKEN.


'Being single doesn't mean you're weak
It means that you're strong enough to wait for what you deserve.'

45 comments:

  1. Cheq pon slalu kene cop jual mahal.. Sedihkan? Sob sob sob..
    Dunia tak faham org mcm kita ni berfikir.. Tetibe emosional..
    Hak hak hak

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tisu?aku pun sedih gak...hahahaha

      takpe la..kalau awal-awal dia tak boleh terima,macam mana nak teruskan hubungan..kumbang bukan sekor.

      Delete
    2. bajet hot ah abg adam..kikiki...mmg juai mahai pon...muahahhaa...abg kamen leh tny sume blogger tu klo xcaye...:p

      Delete
  2. Kamen ... kamen ...kamen ...
    Jom blind date !! :p
    Jom laaaa .... kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu'man....Nu'man.....Nu'man..

      bile? :wink:

      Delete
    2. Dari awal lgi sebenarny aku nk kenen kn ko dgn bro nu'man..haha...peliss laa g blind date..hakhakhak

      X sabar nk jd pom2 girl..lol

      Delete
    3. Bila aku dating dengan Nu'man,ko jangan skodeng kitaorang pulak yer?

      kah kah kah

      Delete
    4. Eh itu wajibb... nak juga joinn datingg...hikhik

      Delete
  3. Awww...I used to be a silent reader but not anymore...coz I cant stand anymore reading 'abang' Nu'man and 'abang' Kamen comments between each other since previous posts...so sweeett...!!😍😍😝😝...btw...Salam Perkenalan...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah...jangan tertipu dengan mulut manis Nu'man tu...bukan dengan aku aje dia sweet talk,ramai dah jadi mangsa..ekekeke

      salam perkenalan juga Amir Hanz.

      Delete
    2. Terima kasih awak ... memang Kamen nk ngorat saya pon .. saya dah bg green light tapi dia cakap saya hudoh ..dia x selera ..kejam kn dia .. tolong viral kan ..pelissss .. kehkeh

      Delete
    3. Fitnah!...aku cuma cakap Nu'man macam Zizan..tak macam Jaafar On..

      kah kah kah

      Delete
  4. Kamen2, jdoh jgn ditunggu, prlu dicari, klu x brkarat cam nukman tuh, rugi. Haks2.
    Snang jer nk cari partner, pndai2lah ko promote diri, Jaga pnampilan, pandai amik ati n pndai memikat, klu dh keje lg best, bleh cari yg sama traf or darjat, biarkan wng berbicara, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang berkarat tu Nu'man...aku masih berkilau lagi..ekekeke

      kalau ikut nasihat JAZZLEE memang senang cari partner..tapi partner satu malam aje laa..hahahaha..bukan senang nak cari steady partner bro..complicated.

      Delete
    2. Ko dh try ke? ko tgk ajer en rizal aku stia memanjang untill now, wlaupon tpaksa brmadu ngan wanita, sentiasa brusaha mjdi yg terbaik, jgn tkut tuk cuba..haha

      Delete
    3. madu tu manis,tapi bermadu tu perit...ekekeke

      jaga en.rizal ko tu elok-elok.

      Delete
  5. wah..bgus r abg kamen ni...single lg..dlu sy pon mcm abg,..konon tgu org t'syg....mne ade...ssh nk dpt bnda2 romantik tuu...xsame angan2 dan realiti plu...klo ad pon,yg b'tuah jela dpt..u r luckier...:) dun worry,nti dpt la tu....at least abg msh 'fresh'..muahahaa...mcm golongan ktorg (plhiv) ni,dh 'busuk'....tgu mse je...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang susah nak cari tapi aku tak desperate pun. relax aje..hehe

      jangan cakap macam tu..bagi aku korang (plhiv) special..dugaan korang sangat berat tapi masih mampu teruskan hidup macam biasa. respect!

      Delete
  6. Prinsip kita sama lah Abam Kamen. Mungkinkah kekanda adalah jodoh adinda? Kuikui.

    Better cari steady partner. senang nak smackdown n comolot. Hahaha. Chill je, aku percaya mesti ada orang yang cari LTR. Kau upgrade mana yang kurang. Barulah cantik tertarik kau memang debomm.

    ReplyDelete
  7. Setuju 100%.. tgok anuar zain.. rilek ja lum kawen.. nda pa..tua nnt rumah org tua ada..sila standby lapor diri.. hikhik *joke*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia relax tapi duit banyak...tak kawen pun takpe..hehe

      buat apa cari rumah orang tua?..aku nak my love jaga aku..

      ekekeke

      Delete
    2. Alah..klu duit sikit lagi la patut dduk sorg2..x payah tanggung org lain..hihihiiii

      nnt ur lover pun tua juga nnt..so sapa yg jaga sapa ni?hahaha

      Delete
    3. saling menjaga antara satu sama lain...hehe

      Delete
  8. Setuju 100%.. tgok anuar zain.. rilek ja lum kawen.. nda pa..tua nnt rumah org tua ada..sila standby lapor diri.. hikhik *joke*

    ReplyDelete
  9. OMG ! Abang Kamen jawab soalan titer laaaaa ! *tutup muka dengan selimut*
    Titer terharu sangat-sangat.
    Thanks weyhhhhh !
    Tapi nak jugakk partnerr ! Nak jugakkk ! Nakkkkkkkkkk ! *Tetiber meroyan* HAHAHAHAHAA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dah jawab soalan ko..belanja laa apa lagi?

      hahaha

      Delete
    2. Nahhhh flying kiss. MUAHHHHHHHHHHHHHH

      Delete
  10. Replies
    1. Betul tu...luar nampak happy,cool tapi dalam hati siapa tahu?

      jom cari pasangan...hehehe

      Delete
  11. kan. ko ok gak ada mmbr yg ko kenal sekapal.
    boleh la borak-borak cerita semua benda.
    aku sorang-sorang dalam keadaan ini.
    #foreveralone

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww. so suwit.
      hugs. ahaha

      Delete
    2. hahaha...risau pulak aku hug-hug ni..mengundang bahaya.

      Delete
  12. Baru habis baca semua entry..nice bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...terima kasih sudi luangkan masa baca entry aku

      Delete
  13. Baru habis baca semua entry..nice bro..

    ReplyDelete
  14. ..aku.. aku tak percaya cinta.. aku tak percaya cinta #liyanajasmay #offkey

    last shin ada couple 2005.. lepas 5 tahun couple.. brokeup.. single till now.. sunyi mmg sunyi tp rasa bebas dari luka dan di lukai #cewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira ok laa tu 5 tahun,satu pencapaian yang bagus..lagi lama lagi bagus..jodoh tak panjang nak buat cane?.selalu dengar cite couple 5 bulan tak pun 5 hari je lepas tu putus..ekekeke..

      :shinnyanyikamentutuptelinga:

      Delete
  15. Kat grindr one of my intros, "Why would always be the charming ones are either taken or married." In my case, that's very true. :/ *promosidiriobviously*

    Nak join club PLK lah, may I? #teamkamen :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa benda PLK tu? siap ada hashtag..hehe

      barang hot...siapa tak nak?yang tinggal barang reject je..hahaha..

      pilih...pilih...

      Delete
    2. Aku yg hot pun xde sapa nak. eh.
      wakakakakaka

      Delete
  16. It's People Like Kamen ha ha ha...

    Kekadang idak le hot bebeno, atenye pandai menggeli tu yang sangkut. :$

    ReplyDelete
  17. Aku pun tgh cari member poz. Aku pergi ptf msm tapi diorang memilih nak kawan dgn poz yg hensem je. Aku seringkali depressed. Rasa nak bunuh diri tu banyak kali. Aku benci bila on grindr orang bragging pasal fuck itu ini, kena fuck sana sini, padahal aku tak kena fuck pun. Aku cuma dapat kena fuck dalam dark room kat otot2. Aku admit aku poz dan aku dah tak kisah fucking dlm dark room pakai kondom ke tak sebab aku tension, marah, kecewa dgn diri aku yg hodoh ni dan biarlah aku pedajalkan orang lain biar dorang fuck aku dan dapat hiv. Aku selalu nangis sorang2 dlm bilik. Sekarang aku dah berhenti kerja. Dah 6 bulan aku berhenti kerja. Harapkan kakak tanggung hidup aku. Aku masih ke otot2 dan fuck dalam dark room. Pakai kondom ke tak, bantai je. Aku nak mati, tapi aku tak nak mati sakit. Biarlah aku mati accident kereta ke takpelah. Hidup di dunia macam neraka. Biarlah aku end up dalam neraka je. Huwaaa.... ������

    ReplyDelete